Σαλάτα με μύρτιλα και βινεγκρέτ βαλσάμικου
Αυτή σαλάτα με μύρτιλα, φέτα και σως από βαλσάμικο θα ικανοποιήσει τους πάντες!
Υλικά:
Βινεγκρέτ βαλσάμικου:
- 150 γρ. βαλσάμικο
- 25 γρ. μέλι
- 15 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
- 75 γρ. νερό
- 600 γρ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- Ανθός αλατιού
Σαλάτα:
- 1 κούπα μύρτιλα
- ¼ μικρό κόκκινο κρεμμύδι
- 8 κούπες πράσινα λαχανικά σαλάτας (συνήθως baby σπανάκι και ρόκα)
- 1/3 κούπα ψιλοκομμένα φιστίκια
- 1/3 κούπα τρίμματα τυρί φέτα (ή εναλλακτικό τυρί vegan)
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Μέθοδος:
Ενώστε τα υλικά και φτιάξτε τη βινεγκρέτ βαλσάμικου. Στη συνέχεια, πλύνετε τα μύρτιλα και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι.
Τοποθετείστε τα λαχανικά στα πιάτα, προσθέστε μύρτιλα, φέτες κρεμμυδιού, τρίμματα φέτας και φυστίκια. Πασπαλίστε το dressing από πάνω και σερβίρετε.
Συνταγή: https://www.acouplecooks.com
Leave a comment