Συνταγή για τέλειες ψητές μελιτζάνες
Ψήστε τις μέχρι να γίνουν τρυφερές και η γεύση τους θα είναι υπέροχη! Σερβίρετε ως συνοδευτικό ή ανακατέψτε με μακαρόνια.
Υλικά
- ¼ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 μεσαίες προς μεγάλες μελιτζάνες
- ¾ κ.γ. ανθός αλατιού
- ¼ κ.γ. τριμμένο σκόρδο
- 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Μέθοδος
Προθερμαίνετε στους 220 βαθμούς.
Κόβετε την μελιτζάνα σε κυβάκια 2 εκατοστών. Ανακατέψτε τα με ελαιόλαδο, ανθό αλατιού και φρέσκο τριμμένο πιπέρι. Μετακινήστε σε μια λαδόκολλα.
Ψήστε για 30 – 35 λεπτά μέχρι οι μελιτζάνες να γίνουν καφέ και πολύ τρυφερές. Απαλά ανακατέψτε λίγο τις μελιτζάνες στην λαδόκολλα περίπου στα 25 λεπτά.
Αφαιρέστε από τον φούρνο και ανακατέψτε με σκόρδο και βότανα. Βεβαιωθείτε ότι το μείγμα έχει πάει παντού. Η μελιτζάνα θα είναι πολύ τρυφερή, οπότε να την χειρίζεστε απαλά. Σερβίρετε ως συνοδευτικό πιάτο ή σε μακαρόνια με ψητές μελιτζάνες.
Συνταγή: https://www.acouplecooks.com/
Leave a comment