Παντζαροσαλάτα

Υλικά

  • 4 παντζάρια
  • 3 ξινόμηλα
  • 2 φλυτζάνια στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 φλυτζάνι χοντροαλεσμένα καρύδια
  • 3 κ.σ. ξύδι
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
  • λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα παντζάρια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νε΄ρο που να τα σκεπάζει και τα βράζουμε, σε μέτρια φωτιά, για μισή ώρα.

Τα σουρώνουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα καθαρίζουμε από τη φλούδα τους και τα τρίβουμε στον τρίφτη, μέσα σε ένα μπολ, τα αλατίζουμε και τα ραντίζουμε με μια κουταλιά ξύδι.

Σε άλλο μπολ, τρίβουμε επίσης τα μήλα, αφού τα καθαρίσουμε. Τα ραντίζουμε με μια κουταλιά λεμόνι, για να μη μαυρίσουν, και τα αλατίζουμε.

Σε ένα τρίτο μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι με 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, το υπόλοιπο ξύδι και το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

Με καθαρά χέρια, σφίγγουμε λίγο τα τριμμένα μήλα, ώστε να βγάλουν τα υγρά τους και ενώνουμε όλα μαζί τα υλικά, προσθέτοντας τα καρύδια. Ανακατεύουμε ελαφρά και βάζουμε τη σαλάτα μας στο ψυγείο, ώστε να τη σερβίρουμε κρύα.

Πρόταση σερβιρίσματος: χρησιμοποιούμε ένα από τα αγαπημένα μας coconut bowls και απολαμβάνουμε.

Πηγή: CookMagazineGr


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post