arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

ΣΑΛΑΤΕΣ+ΟΡΕΚΤΙΚΑ

Παντζαροσαλάτα


Δοκιμάστε σήμερα κιόλας αυτή τη συνταγή, είτε ως ελαφρύ γεύμα είτε ως συνοδευτικό.
Παντζαροσαλάτα

ΣΑΛΑΤΕΣ+ΟΡΕΚΤΙΚΑ

Παντζαροσαλάτα


Παντζαροσαλάτα

Υλικά

  • 4 παντζάρια
  • 3 ξινόμηλα
  • 2 φλυτζάνια στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 φλυτζάνι χοντροαλεσμένα καρύδια
  • 3 κ.σ. ξύδι
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
  • λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα παντζάρια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νε΄ρο που να τα σκεπάζει και τα βράζουμε, σε μέτρια φωτιά, για μισή ώρα.

Τα σουρώνουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα καθαρίζουμε από τη φλούδα τους και τα τρίβουμε στον τρίφτη, μέσα σε ένα μπολ, τα αλατίζουμε και τα ραντίζουμε με μια κουταλιά ξύδι.

Σε άλλο μπολ, τρίβουμε επίσης τα μήλα, αφού τα καθαρίσουμε. Τα ραντίζουμε με μια κουταλιά λεμόνι, για να μη μαυρίσουν, και τα αλατίζουμε.

Σε ένα τρίτο μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι με 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, το υπόλοιπο ξύδι και το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

Με καθαρά χέρια, σφίγγουμε λίγο τα τριμμένα μήλα, ώστε να βγάλουν τα υγρά τους και ενώνουμε όλα μαζί τα υλικά, προσθέτοντας τα καρύδια. Ανακατεύουμε ελαφρά και βάζουμε τη σαλάτα μας στο ψυγείο, ώστε να τη σερβίρουμε κρύα.

Πρόταση σερβιρίσματος: χρησιμοποιούμε ένα από τα αγαπημένα μας coconut bowls και απολαμβάνουμε.

Πηγή: CookMagazineGr

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.