Χούμους με παντζάρια και καρύδια
Υλικά
- 10 καρύδια και 42 γραμμάρια για το γαρνίρισμα
- 225 γρ. βραστά ή ψητά παντζάρια
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 ½ κ.γ. ξύδι βαλσάμικο
- 3 κ.σ. ταχίνι
- ½ κ.γ. κύμινο
- ½ σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
- 1 ½ κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- Φρέσκος μαϊντανός για το γαρνίρισμα
- Ανθό αλατιού και πιπέρι για τη γεύση
Υλικά
Τοποθετείστε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τον μαϊντανό σε ένα μπλέντερ. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να είναι ομοιογενές.
Προσθέστε σταδιακά το ελαιόλαδο και ανακατέψτε. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται.
Όταν θέλετε να το σερβίρετε, γαρνίρετε με καρύδια και μαϊντανό. Μπορείτε επίσης να περιχύστε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
Καλή απόλαυση!
Πηγή: https://www.olivetomato.com/
Leave a comment