arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ορεκτικά - Dips

Χούμους με παντζάρι και τυρί ρικότα


Αν σας αρέσει να δοκιμάζεται διαφορετικά πράγματα, αντικαταστήστε το τυρί με ελληνικό γιαούρτι.
Χούμους με παντζάρι και τυρί ρικότα

Ορεκτικά - Dips

Χούμους με παντζάρι και τυρί ρικότα


Χούμους με παντζάρι και τυρί ρικότα

Υλικά

  • Για 2 ½ κούπες
  • 1 κόκκινο παντζάρι, σε μέγεθος μπάλας baseball, καθαρισμένο καλά
  • 1 ½ κούπες ρεβίθια, βρασμένα, στραγγισμένα
  • 1/3 κούπας ταχίνι
  • 1/3 κούπας φρέσκος χυμός λεμονιού
  • ¼ κούπας τυρί ρικότα
  • 1 σκελίδα σκόρδου, καλά τριμμένη
  • 1 κ.γ. ανθός αλατιού
  • 10 δόσεις τριμμένο πιπέρι
  • ¼ κ.γ. σκόνη κόλιανδρου
  • Φύλα δυόσμου, παπαρουνόσπορος και ελαιόλαδο (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Τυλίξτε το παντζάρι σε ένα αλουμινόχαρτο και τοποθετείστε το σε ένα ταψί. Ψήστε για 60 – 70 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει αρκετά ώστε να μπορείτε να το χειριστείτε.

Την ίδια ώρα προσθέστε τα ρεβίθια, το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού, το τυρί, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και τον κόλιανδρο σε ένα μπλέντερ.

Χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας, τρίψτε το παντζάρι για να αφαιρέσετε το δέρμα του. Κόψτε τη ρίζα και κόψτε το παντζάρι σε 8 κομμάτια. Προσθέστε στο μπλέντερ. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές γεύμα, για 2 λεπτά. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι, αν χρειάζεται.

Μεταφέρετε το χούμους σε ένα ρηχό μπολ. Γαρνίρετε με δυόσμο, παπαρουνόσπορο και πασπαλίστε ελαιόλαδο.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.bonappetit.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.