Χούμους με παντζάρι και τυρί ρικότα
Υλικά
- Για 2 ½ κούπες
- 1 κόκκινο παντζάρι, σε μέγεθος μπάλας baseball, καθαρισμένο καλά
- 1 ½ κούπες ρεβίθια, βρασμένα, στραγγισμένα
- 1/3 κούπας ταχίνι
- 1/3 κούπας φρέσκος χυμός λεμονιού
- ¼ κούπας τυρί ρικότα
- 1 σκελίδα σκόρδου, καλά τριμμένη
- 1 κ.γ. ανθός αλατιού
- 10 δόσεις τριμμένο πιπέρι
- ¼ κ.γ. σκόνη κόλιανδρου
- Φύλα δυόσμου, παπαρουνόσπορος και ελαιόλαδο (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Τυλίξτε το παντζάρι σε ένα αλουμινόχαρτο και τοποθετείστε το σε ένα ταψί. Ψήστε για 60 – 70 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει αρκετά ώστε να μπορείτε να το χειριστείτε.
Την ίδια ώρα προσθέστε τα ρεβίθια, το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού, το τυρί, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και τον κόλιανδρο σε ένα μπλέντερ.
Χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας, τρίψτε το παντζάρι για να αφαιρέσετε το δέρμα του. Κόψτε τη ρίζα και κόψτε το παντζάρι σε 8 κομμάτια. Προσθέστε στο μπλέντερ. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές γεύμα, για 2 λεπτά. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι, αν χρειάζεται.
Μεταφέρετε το χούμους σε ένα ρηχό μπολ. Γαρνίρετε με δυόσμο, παπαρουνόσπορο και πασπαλίστε ελαιόλαδο.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment