Χούμους παντζαριού

Υλικά

 

Μέθοδος:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Βάλτε τα παντζάρια σε μια μεσαίου μεγέθους σιδερένια κατσαρόλα, καλύψτε τα με νερό και βράστε τα. Σκεπάστε και τα και ψήστε τα στο φούρνο για περίπου 2 ώρες, μέχρι να είναι πολύ μαλακά. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, μεταφέρετε τα παντζάρια σε ένα ξύλο κοπής. Μόλις έχουν κρυώσει αρκετά ώστε να μπορείτε να τα πιάσετε, αφαιρέστε τη φλούδα. Κόψτε τα παντζάρια σε κομμάτια των 2.5 εκατοστών και απλώστε τα σε ένα φύλο ψησίματος και βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν, για περίπου 1 ώρα.

Πάρτε τα παντζάρια, το σκόρδο, τον κόλιανδρο και τον χυμό λεμονιού και βάλτε τα σε ένα blender. Όσο τα χτυπάτε για να ενωθούν, προσθέστε το ελαιόλαδο και συνεχίστε έως τα παντζάρια να έχουν σχηματίσει έναν απαλό πουρέ. Μόλις είναι έτοιμο, τοποθετείστε το σε ένα μπολ και βάλτε από πάνω ταχίνι. Γαρνίρετε με ανθό αλατιού και σερβίρετε με πίτες ολικής άλεσης.

Συνταγή: https://www.foodandwine.com


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post