arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

ΣΑΛΑΤΕΣ+ΟΡΕΚΤΙΚΑ

Χούμους παντζαριού


Αυτό το χούμος παντζαριών μπορεί να μην περιέχει ρεβύθια όμως έχει αρώματα από το σκόρδο, το ταχίνι και τα μπαχαρικά του!
Χούμους παντζαριού

ΣΑΛΑΤΕΣ+ΟΡΕΚΤΙΚΑ

Χούμους παντζαριού


Χούμους παντζαριού

Υλικά

 

Μέθοδος:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Βάλτε τα παντζάρια σε μια μεσαίου μεγέθους σιδερένια κατσαρόλα, καλύψτε τα με νερό και βράστε τα. Σκεπάστε και τα και ψήστε τα στο φούρνο για περίπου 2 ώρες, μέχρι να είναι πολύ μαλακά. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, μεταφέρετε τα παντζάρια σε ένα ξύλο κοπής. Μόλις έχουν κρυώσει αρκετά ώστε να μπορείτε να τα πιάσετε, αφαιρέστε τη φλούδα. Κόψτε τα παντζάρια σε κομμάτια των 2.5 εκατοστών και απλώστε τα σε ένα φύλο ψησίματος και βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν, για περίπου 1 ώρα.

Πάρτε τα παντζάρια, το σκόρδο, τον κόλιανδρο και τον χυμό λεμονιού και βάλτε τα σε ένα blender. Όσο τα χτυπάτε για να ενωθούν, προσθέστε το ελαιόλαδο και συνεχίστε έως τα παντζάρια να έχουν σχηματίσει έναν απαλό πουρέ. Μόλις είναι έτοιμο, τοποθετείστε το σε ένα μπολ και βάλτε από πάνω ταχίνι. Γαρνίρετε με ανθό αλατιού και σερβίρετε με πίτες ολικής άλεσης.

Συνταγή: https://www.foodandwine.com

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.