Χούμους παντζαριού
Υλικά
- 1 κιλό κόκκινα παντζάρια, καθαρισμένα
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. κόλιανδρος
- 1 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
- ½ κούπα έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ¾ κούπες ταχίνι
- Ανθός αλατιού
- Ζεστή πίτα ολικής άλεσης για το σερβίρισμα
Μέθοδος:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Βάλτε τα παντζάρια σε μια μεσαίου μεγέθους σιδερένια κατσαρόλα, καλύψτε τα με νερό και βράστε τα. Σκεπάστε και τα και ψήστε τα στο φούρνο για περίπου 2 ώρες, μέχρι να είναι πολύ μαλακά. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, μεταφέρετε τα παντζάρια σε ένα ξύλο κοπής. Μόλις έχουν κρυώσει αρκετά ώστε να μπορείτε να τα πιάσετε, αφαιρέστε τη φλούδα. Κόψτε τα παντζάρια σε κομμάτια των 2.5 εκατοστών και απλώστε τα σε ένα φύλο ψησίματος και βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν, για περίπου 1 ώρα.
Πάρτε τα παντζάρια, το σκόρδο, τον κόλιανδρο και τον χυμό λεμονιού και βάλτε τα σε ένα blender. Όσο τα χτυπάτε για να ενωθούν, προσθέστε το ελαιόλαδο και συνεχίστε έως τα παντζάρια να έχουν σχηματίσει έναν απαλό πουρέ. Μόλις είναι έτοιμο, τοποθετείστε το σε ένα μπολ και βάλτε από πάνω ταχίνι. Γαρνίρετε με ανθό αλατιού και σερβίρετε με πίτες ολικής άλεσης.
Συνταγή: https://www.foodandwine.com
Leave a comment