dips ·
Dip από λευκά φασόλια, ψητό σκόρδο και βότανα
Φτιάχνεται με ψητό σκόρδο και φρέσκα βότανα.
Υλικά
- 5 – 6 σκελίδες σκόρδου, ψημένες
- 3 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, πλατύφυλλος
- 2 κ.σ. φρέσκος άνηθος
- 2 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο
- 2 κούπες φασόλια, βρασμένα και ξεπλυμένα
- 3 – 4 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 – 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- ¼ κ.γ. ανθός αλατιού (ή όσο χρειάζεστε)
Εκτέλεση
Βάλτε ψημένο σκόρδο σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε το. Προσθέστε τα βότανα ανακατεύοντας.
Προσθέστε τα φασόλια, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και 2 κ.σ. χυμό λεμονιού. Πολτοποιήστε μέχρι το dip να είναι ομοιογενές. Προσθέστε 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή χυμό λεμονιού για να έχετε ένα πιο υγρό μείγμα. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι, αν χρειάζεται.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment