Dip από λευκά φασόλια, ψητό σκόρδο και βότανα

Φτιάχνεται με ψητό σκόρδο και φρέσκα βότανα.

Υλικά

  • 5 – 6 σκελίδες σκόρδου, ψημένες
  • 3 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, πλατύφυλλος
  • 2 κ.σ. φρέσκος άνηθος
  • 2 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο
  • 2 κούπες φασόλια, βρασμένα και ξεπλυμένα
  • 3 – 4 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 2 – 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ¼ κ.γ. ανθός αλατιού (ή όσο χρειάζεστε)

Εκτέλεση

Βάλτε ψημένο σκόρδο σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε το. Προσθέστε τα βότανα ανακατεύοντας.

Προσθέστε τα φασόλια, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και 2 κ.σ. χυμό λεμονιού. Πολτοποιήστε μέχρι το dip να είναι ομοιογενές. Προσθέστε 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή χυμό λεμονιού για να έχετε ένα πιο υγρό μείγμα. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι, αν χρειάζεται.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://naturallyella.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post