Ψητά και τραγανά κολοκυθάκια με ντιπ τζατζικιού

Ψητά και τραγανά κολοκυθάκια με ντιπ τζατζικιού

Υλικά

Μέθοδος

Ένας τρόπος σερβιρίσματος είναι με ντιπ τζατζικιού. Μπορείτε να βρείτε τη συνταγή εδώ, ώστε να έχετε ετοιμάσει το τζατζίκι, πριν ξεκινήσετε να μαγειρεύετε τα κολοκυθάκια.

Κόβετε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες, χρησιμοποιώντας  το μαντολίνο.

Τοποθετήστε τις φέτες κολοκυθιού σε μεγάλα φύλλα απορροφητικού χαρτιού. Προσθέστε αλάτι στα κολοκυθάκια και καλύψτε με περισσότερο χαρτί. Τώρα, τοποθετήστε ένα σκεύος (ταψί) πάνω από τις φέτες κολοκυθιού και πιέστε αρκετά ώστε να φύγουν τα υγρά των κολοκυθιών.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 118 βαθμούς Κελσίου.

Τοποθετήστε σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί (ή και 2 αν χρειαστεί) αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αλείψτε ελαφρώς το ταψί με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Τοποθετήστε σε σειρά τις φέτες κολοκυθιού σε μια μονή στρώση.

Αλείψτε ελαφρώς τα κολοκυθάκια με έξτρα παρθένο ελαιόλαδό. Πασπαλίστε τα κολοκυθάκια με μείγμα καυτερών πιπεριών (προαιρετικά για έξτρα απόλαυση!)

Ψήνετε για μιάμιση με δύο ώρες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Εάν κάποια από τα κολοκυθάκια είναι ακόμα ωμά, αφαιρείτε τα ψημένα και συνεχίζετε το ψήσιμο των υπολοίπων.

Σερβίρετε ζεστά ή θερμοκρασία δωματίου και συνοδεύετε με ντιπ τζατζικιού.


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published