arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ορεκτικά - Dips

Ψητά και τραγανά κολοκυθάκια με ντιπ τζατζικιού


Εξαιρετικά τραγανά κολοκυθάκια ψητά! Ένα γευστικό και υγιεινό σνακ, χαμηλό σε λιπαρά, χωρίς γλουτένη που όλοι θα λατρέψουν.
Ψητά και τραγανά κολοκυθάκια με ντιπ τζατζικιού

Ορεκτικά - Dips

Ψητά και τραγανά κολοκυθάκια με ντιπ τζατζικιού


Ψητά και τραγανά κολοκυθάκια με ντιπ τζατζικιού

Μπορείτε να τα συνοδέψετε με ντιπ τζατζικιού.

Υλικά

Μέθοδος

Ένας τρόπος σερβιρίσματος είναι με ντιπ τζατζικιού. Μπορείτε να βρείτε τη συνταγή εδώ, ώστε να έχετε ετοιμάσει το τζατζίκι, πριν ξεκινήσετε να μαγειρεύετε τα κολοκυθάκια.

Κόβετε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες, χρησιμοποιώντας  το μαντολίνο.

Τοποθετήστε τις φέτες κολοκυθιού σε μεγάλα φύλλα απορροφητικού χαρτιού. Προσθέστε αλάτι στα κολοκυθάκια και καλύψτε με περισσότερο χαρτί. Τώρα, τοποθετήστε ένα σκεύος (ταψί) πάνω από τις φέτες κολοκυθιού και πιέστε αρκετά ώστε να φύγουν τα υγρά των κολοκυθιών.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 118 βαθμούς Κελσίου.

Τοποθετήστε σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί (ή και 2 αν χρειαστεί) αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αλείψτε ελαφρώς το ταψί με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Τοποθετήστε σε σειρά τις φέτες κολοκυθιού σε μια μονή στρώση.

Αλείψτε ελαφρώς τα κολοκυθάκια με έξτρα παρθένο ελαιόλαδό. Πασπαλίστε τα κολοκυθάκια με μείγμα καυτερών πιπεριών (προαιρετικά για έξτρα απόλαυση!)

Ψήνετε για μιάμιση με δύο ώρες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Εάν κάποια από τα κολοκυθάκια είναι ακόμα ωμά, αφαιρείτε τα ψημένα και συνεχίζετε το ψήσιμο των υπολοίπων.

Σερβίρετε ζεστά ή θερμοκρασία δωματίου και συνοδεύετε με ντιπ τζατζικιού.

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.