Ψητά κολοκυθάκια με θυμάρι και παρμεζάνα
Τραγανό και μαλακό ψητό κολοκυθάκι με χρυσαφένια κρούστα συνδυασμένο με παρμεζάνα, θυμάρι και ρίγανη. Αυτή η Μεσογειακή συνταγή για κολοκυθάκια έχει υπέροχη γεύση και σερβίρεται με τζατζίκι ή ως συνοδευτικό στα κυρίως σας πιάτα.
Ιδανικός τρόπος σερβιρίσματος είναι καυτά μόλις βγουν από το φούρνο.
Υλικά:
- 3 – 4 κολοκυθάκια κομμένα κάθετα σε φέτες (στικς)
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Για τη topping παρμεζάνας
- ½ κούπα τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 2 κ.γ. φρέσκα φύλλα θυμαριού χωρίς τις ρίζες
- 1 κ.γ. ξηρή ρίγανη
- 1 /2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
- Μια πρέζα ανθό αλατιού
Μέθοδος
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ, ενώστε μαζί την τριμμένη παρμεζάνα, το θυμάρι και τα μπαχαρικά μέχρι να ενωθούν καλά.
Ετοιμάστε ένα μεγάλο φύλο ψησίματος. Αλείψτε με μια βούρτσα τη βάση με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Ετοιμάστε τα στικς από κολοκυθάκι και βάλτε τα με τη φλούδα προς τα κάτω πάνω στο φύλο ψησίματος. Αλείψτε κάθε στικ με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και πασπαλίστε με το topping από παρμεζάνα και θυμάρι.
Ψήστε σε προθερμαμένο φούρνο για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να είναι απαλά. Μετά, για να τους δώσετε μια χρυσαφένια όψη αφήστε για ακόμη 2 με 3 λεπτά αλλά με προσοχή για να μην αρπάξουν.
Σερβίρετε αμέσως ως ορεκτικό με τζατζίκι ή χούμους. Επίσης μπορείτε να τα φάτε ως συνοδευτικό με το πιάτο πρωτεΐνης σας.
Συνταγή: https://www.themediterraneandish.com
Leave a comment