Ψητό κολοκυθάκι με σκόρδο και βότανα
Το αποτέλεσμα είναι φρέσκο, τραγανό και τρυφερό!
Υλικά:
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο
- ¼ κούπα κρεμμύδι, πολτοποιημένο
- 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένο
- 2 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. φρέσκα φύλλα μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- Ανθός αλατιού και φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι, για τη γεύση
- 2 μεσαία κολοκυθάκια, κομμένα διαγώνια σε φέτες 1 εκατοστού
- 1 μεσαία κίτρινα κολοκύθα, κομμένη διαγώνια σε φέτες 1 εκατοστού
Μέθοδος
Προθερμαίεντε το γκριλ σε μεσαία προς υψηλή φωτιά.
Σε ένα μικρό μπολ ενώστε 3 κ.σ. ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο, δενδρολίβανο και μαϊντανό. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι για γεύση. Αφήστε το στο πλάι.
Βουρτσίστε το κολοκυθάκι και την κολοκύθα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και γαρνίρετε με ανθό αλατιού και πιπέρι για τη γεύση.
Ψήστε τα σε μονή στρώση και μαγειρέψτε μέχρι και οι δύο πλευρές να είναι τρυφερές, περίπου για 2 λεπτά η κάθε πλευρά.
Περιχύστε το μείγμα από ελαιόλαδο και σερβίρετε άμεσα!
Συνταγή: https://damndelicious.net/
Leave a comment