Ψητό κολοκυθάκι με σκόρδο και βότανα

Το αποτέλεσμα είναι φρέσκο, τραγανό και τρυφερό!

Υλικά:

  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • ¼ κούπα κρεμμύδι, πολτοποιημένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκα φύλλα μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • Ανθός αλατιού και φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι, για τη γεύση
  • 2 μεσαία κολοκυθάκια, κομμένα διαγώνια σε φέτες 1 εκατοστού
  • 1 μεσαία κίτρινα κολοκύθα, κομμένη διαγώνια σε φέτες 1 εκατοστού

 

Μέθοδος

Προθερμαίεντε το γκριλ σε μεσαία προς υψηλή φωτιά.

Σε ένα μικρό μπολ ενώστε 3 κ.σ. ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο, δενδρολίβανο και μαϊντανό. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι για γεύση. Αφήστε το στο πλάι.

Βουρτσίστε το κολοκυθάκι και την κολοκύθα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και γαρνίρετε με ανθό αλατιού και πιπέρι για τη γεύση.

Ψήστε τα σε μονή στρώση και μαγειρέψτε μέχρι και οι δύο πλευρές να είναι τρυφερές, περίπου για 2 λεπτά η κάθε πλευρά.

Περιχύστε το μείγμα από ελαιόλαδο και σερβίρετε άμεσα!

Συνταγή: https://damndelicious.net/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post