arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ορεκτικά - Dips

Ψητό κολοκυθάκι με σκόρδο και βότανα


Ένα εύκολο και υγιεινό ορεκτικό.
Ψητό κολοκυθάκι με σκόρδο και βότανα

Ορεκτικά - Dips

Ψητό κολοκυθάκι με σκόρδο και βότανα


Ψητό κολοκυθάκι με σκόρδο και βότανα

Το αποτέλεσμα είναι φρέσκο, τραγανό και τρυφερό!

Υλικά:

  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • ¼ κούπα κρεμμύδι, πολτοποιημένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκα φύλλα μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • Ανθός αλατιού και φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι, για τη γεύση
  • 2 μεσαία κολοκυθάκια, κομμένα διαγώνια σε φέτες 1 εκατοστού
  • 1 μεσαία κίτρινα κολοκύθα, κομμένη διαγώνια σε φέτες 1 εκατοστού

 

Μέθοδος

Προθερμαίεντε το γκριλ σε μεσαία προς υψηλή φωτιά.

Σε ένα μικρό μπολ ενώστε 3 κ.σ. ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο, δενδρολίβανο και μαϊντανό. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι για γεύση. Αφήστε το στο πλάι.

Βουρτσίστε το κολοκυθάκι και την κολοκύθα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και γαρνίρετε με ανθό αλατιού και πιπέρι για τη γεύση.

Ψήστε τα σε μονή στρώση και μαγειρέψτε μέχρι και οι δύο πλευρές να είναι τρυφερές, περίπου για 2 λεπτά η κάθε πλευρά.

Περιχύστε το μείγμα από ελαιόλαδο και σερβίρετε άμεσα!

Συνταγή: https://damndelicious.net/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.