Ψητά αυγά στον φούρνο
Ψήστε τα σε μικρά πιάτα και σερβίρετε με μια ποικιλία από toppings της αρεσκείας σας.
Για το κάθε σερβίρισμα
- 2 αυγά
- ½ κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1/8 κ.γ. ανθός αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
Ιδέες για toppings:
- Τριμμένο τυρί παρμεζάνα, φρέσκο θυμάρι
- Τριμμένο τσένταρ, σάλτσα ή pico de gallo
- Σπανάκι και μανιτάρια, ή τυρί φέτα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς C.
Καθώς προθερμαίνετε τον φούρνο, προσθέστε ½ κ.σ. λάδι σε κάθε μικρό πιάτο. Απλώστε το.
Στη συνέχεια ρίξτε τα αυγά σε ένα μικρό μπολ και στη συνέχεια δύο από αυτά σε κάθε πιάτο. Πασπαλίστε με 1/8 κ.γ. ανθό αλατιού και φρέσκο τριμμένο πιπέρι. Τοποθετείστε τα ταψάκια στο φούρνο. Ψήστε για 12 – 15 λεπτά μέχρι τα λευκά να είναι έτοιμα και ο κρόκος να είναι στην επιθυμητή σύσταση. Η ακριβής ώρα εξαρτάται από το πιάτο.
Πασπαλίστε με toppings και σερβίρετε. Έχετε κατά νου ότι τα ταψιά θα είναι καυτά οπότε τοποθετείστε τα σε άλλο πιάτο για το σερβίρισμα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment