Ψητά σπαράγγια με κρούστα παρμεζάνας

Ψητά σπαράγγια με κρούστα παρμεζάνας

Υλικά

  • 2 ματσάκια σπαράγγια
  • 2 κούπες αλεύρι βρώμης
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. φυτικό γάλα
  • 1 κ.σ. βιολογικό ελαιόλαδο
  • ½ κούπα παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.

Παίρνουμε 3 μακρόστενα βαθιά σκεύη και τοποθετούμε με τη σειρά:

Σκεύος 1: 1 κούπα αλεύρι βρώμης

Σκεύος 2: ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα και το ελαιόλαδο

Σκέυος 3: ανακατεύουμε την τριμμένη παρμεζάνα, ο υπόλοιπο αλεύρι βρώμης, την πάπρικα και το πιπέρι.

Στη συνέχεια απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και αφού περάσουμε τα σπαρράγια από μια φορά από το κάθε σκεύος, τα τοποθετούμε εκεί.

Ύστερα, ψήνουμε τα σπαράγγια για περίπου 7’, τα γυρνάμε και ξαναψήνουμε για άλλα 7’, μέχρι να πάρουνε χρώμα.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε με κάποιο dip γιαουρτιού αν θέλουμε.


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published