Φρέσκο σπανάκι με κινόα, ξηρούς καρπούς και σαγκουίνι
Υλικά
Για τη σαλάτα
- ½ φλυτζάνι κινόα
- 150 γρ. baby σπανάκι
- 30 γρ. φουντούκια
- 200 γρ. παντζάρι (τους βολβούς)
- 1 μέτριο σαγκουίνι
Για τη σος
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 1 κ.σ. μέλι
- ½ σκελίδα σκόρδο (πολύ ψιλοκομμένο)
Εκτέλεση
Βράζουμε και ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια (αν δεν τα έχουμε αγοράσει έτοιμα).
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε ένα μεγάλο ποτήρι νερό και, όταν βράσει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κινόα. Περιμένουμε 20-30’, μέχρι να φουσκώσει και να μαλακώσει, τη σουρώνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
Ξεφλουδίζουμε το σαγκουίνι και αφαιρούμε προσεκτικά τις λευκές μεμβράνες απο τις φέτες του. Τις ξεχωρίζουμε και τις κόβουμε στη μέση.
Λίγο πριν το σερβίρισμα ρίχνουμε, σε ένα μεγάλο μπολ, το baby σπανάκι, την κινόα, τις φέτες σαγκουίνι και τη μισή ποσότητα απο τα φουντούκια, σπασμένα σε μικρά κομμάτια. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μικρότερο μπολ, ρίχνουμε όλα τα υλικά της σος, ανακατέυοντας καλα. Περιχύνουμε τη σαλάτα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα καρύδια και σερβίρουμε.
Πρόταση σερβιρίσματος: χρησιμοποιούμε ένα από τα αγαπημένα μας coconut bowls.
Πηγή: Cook Magazine Gr
Leave a comment