arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ορεκτικά - Dips

Χούμους με αβοκάντο


Αυτό το κρεμώδες χούμους με αβοκάντο συνδυάζει υπέροχα το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το κύμινο και το πιπέρι καγιέν.
Χούμους με αβοκάντο

Ορεκτικά - Dips

Χούμους με αβοκάντο


Χούμους με αβοκάντο

Όταν προσθέτετε και το έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο η γεύση του απογειώνεται.

Υλικά

  • 1 – 2 σκελίδες σκόρδου
  • 2 κούπες ρεβίθια βρασμένα
  • 2 μεσαία αβοκάντο, ώριμα, σε χοντρά κομμάτια
  • 2 κ.σ. ελληνικό γιαούρτι
  • 3 κ.σ. ταχίνι
  • Ανθός αλατιού
  • 1 κ.γ. κύμινο, τριμμένο
  • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • ½ λεμόνι, χυμό ή έξτρα αν το επιθυμείτε
  • Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • Μαϊντανός, προαιρετικά

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μίξερ βάλτε τα υλικά του χούμους (σκόρδο, ρεβίθια, αβοκάντο, ελληνικό γιαούρτι, αλάτι, ταχίνι, κύμινο και χυμό λεμονιού). Χτυπήστε τα μέχρι το χούμους να είναι ομοιογενές.

Δοκιμάστε και προσαρμόστε την ποσότητα, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Μεταφέρετε το χούμους σε πιάτο σερβιρίσματος και καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα. Αφήστε το να κρυώσει πριν το σερβίρισμα. Βγάλτε το κάλυμμα και περιχύστε έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο. Γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό ή άλλα βότανα της αρεσκείας σας.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.themediterraneandish.com/

1 σχόλιο


  • Πολύ νόστιμο το αβοκάντο, από τότε που το ειδα σε μια σαλάτα σας το τόλμησα και ενθουσιάστηκα!!!!αλλά πολύ με δυσκολεύει μέχρι να ωριμάσει και πολλές φορές σαπίζει🤬… … … … συγχαρητηρια και πάλι για όσα πολύ ομορφα μας παρουσιάζεται ❣️💗

    Niki on

Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.