Χούμους με αβοκάντο
Όταν προσθέτετε και το έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο η γεύση του απογειώνεται.
Υλικά
- 1 – 2 σκελίδες σκόρδου
- 2 κούπες ρεβίθια βρασμένα
- 2 μεσαία αβοκάντο, ώριμα, σε χοντρά κομμάτια
- 2 κ.σ. ελληνικό γιαούρτι
- 3 κ.σ. ταχίνι
- Ανθός αλατιού
- 1 κ.γ. κύμινο, τριμμένο
- ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
- ½ λεμόνι, χυμό ή έξτρα αν το επιθυμείτε
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- Μαϊντανός, προαιρετικά
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μίξερ βάλτε τα υλικά του χούμους (σκόρδο, ρεβίθια, αβοκάντο, ελληνικό γιαούρτι, αλάτι, ταχίνι, κύμινο και χυμό λεμονιού). Χτυπήστε τα μέχρι το χούμους να είναι ομοιογενές.
Δοκιμάστε και προσαρμόστε την ποσότητα, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
Μεταφέρετε το χούμους σε πιάτο σερβιρίσματος και καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα. Αφήστε το να κρυώσει πριν το σερβίρισμα. Βγάλτε το κάλυμμα και περιχύστε έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο. Γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό ή άλλα βότανα της αρεσκείας σας.
Καλή απόλαυση!
Πολύ νόστιμο το αβοκάντο, από τότε που το ειδα σε μια σαλάτα σας το τόλμησα και ενθουσιάστηκα!!!!αλλά πολύ με δυσκολεύει μέχρι να ωριμάσει και πολλές φορές σαπίζει🤬… … … … συγχαρητηρια και πάλι για όσα πολύ ομορφα μας παρουσιάζεται ❣️💗
Leave a comment