Χούμους από αβοκάντο
Υλικά
- 2 κούπες ρεβίθια, βρασμένα
- 1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο στην μέση, χωρίς κουκούτσι
- 1 κούπα φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
- ¼ κούπας ταχίνι
- ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ¼ κούπας χυμός λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 1 κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
Εκτέλεση
Από το προηγούμενο βράδυ, μουλιάστε τα ρεβίθια στο νερό. Όταν έρθει η ώρα να τα μαγειρέψετε, τα βράζετε και στη συνέχεια τα στραγγίζετε κρατόντας 2 κ.σ. από το υγρό τους.
Μεταφέρετε τα ρεβίθια και το υγρό σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε το αβοκάντο, τον κόλιανδρο, το ταχίνι, το λάδι, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το κύμινο και το αλάτι. Ανακινήστε καλά μέχρι το μείγμα να είναι ομοιογενές.
Σερβίρετε με λαχανικά ή πίτες ολικής άλεσης.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment