Σαλάτα με αγγούρι και αβοκάντο
Ο χυμός lime και τα φρέσκα βότανα θα δώσουν υπέροχη γεύση σε αυτήν την τραγανή και κρεμώδη σαλάτα.
Υλικά
- 1 μεσαίο κρεμμύδι, κομμένο οριζόντια σε λεπτές στρογγυλές φέτες
- 3 κ.σ. φρέσκος χυμός lime
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. φρέσκος δυόσμος, σε λεπτά κομμάτια
- 1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, σε λεπτά κομμάτια
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- 1 αγγούρι, σε λεπτές φέτες
- 1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο στην μέση, χωρίς κουκούτσι και σε οριζόντιες φέτες
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε το κρεμμύδι και τον χυμό lime. Αφήστε το να μαλακώσει για 10 λεπτά. Προσθέστε το λάδι, τον δυόσμο, τον βασιλικό και το αλάτι. Προσθέστε το αγγούρι και ανακατέψτε. Αφήστε το αγγούρι να μαριναριστεί στο dressing, ανακατεύοντας τακτικά, για 10 λεπτά.
Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι και μεταφέρετε το αγγούρι σε μια πιατέλα. Γαρνίρετε με αβοκάντο. Πασπαλίστε τη σαλάτα με το dressing και σερβίρετε άμεσα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment