Φθινοπωρινή σαλάτα με κους κους
Υλικά:
- 220 γρ. κους κους (περίπου 1 ½ κούπες)
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 μάραθος με τη ρίζα, ψιλοκομμένος (περίπου 1 κούπα)
- 2 ½ κούπες κολοκύθα ξεφλουδισμένη, και κομμένη
- 3 κ.σ. φρέσκο φασκόμηλο, ξεφλουδισμένο
- ¾ κούπας αποξηραμένα cranberries
- ½ κούπα φραγκοστάφυλο
- 1 ½ χυμός μήλου
- ¼ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
- Ανθός αλατιού
- Πιπέρι
- 1 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
Μέθοδος:
Βράστε νερό σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους και προσθέστε το κους κους. Βράστε το σε μεσαία φωτιά για περίπου 8 λεπτά (al dente). Στραγγίστε αλλά μην ξεπλύνετε. Βάλτε σε ένα μπολ και αφήστε το να κρυώσει.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό, ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε τακτικά. Προσθέστε τον ψιλοκομμένο μάραθο και μαγειρέψτε για ακόμα 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε την κολοκύθα, το φασκόμηλο, τα cranberries, τα φραγκοστάφυλα και τον χυμό μήλο και αφήστε το για 15 λεπτά ή μέχρι η κολοκύθα να έχει μαλακώσει. Προσθέστε ανθό αλατιού και πιπέρι. Μεταφέρετέ το στο μπολ με το κους κους ενώ κρατήστε στην άκρη ¼ κούπας από τον χυμό μήλου για την βινεγκρέτ.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τον χυμό μήλου, το ελαιόλαδο, το κόκκινο κρασί και λίγο παραπάνω αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε το στο κους κους με τον άνηθο και ανακατέψτε. Αφήστε το να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά ώστε να ενωθούν όλες οι γεύσεις μεταξύ τους.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://www.foodiecrush.com
Leave a comment