Σαλάτα με σπαράγγια, φέτα & σουσάμι

Υλικά

  • 1 κ.γ. σουσάμι
  • 140 γρ. σπαράγγια
  • 50 γρ. μπιζέλια
  • 200 γρ. φρέσκο κολοκυθάκι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρή χούφτα ρόκα
  • 20 γρ. φέτα
  • Τριμμένο ξύσμα από ½ λεμόνι

Μέθοδος

Προθερμάνετε ένα μικρό τηγάνι και προσθέστε το σουσάμι. Όσο μαγειρεύετε, κουνήστε το τηγάνι ώστε το σουσάμι να μην καεί. Όταν θα είναι έτοιμα και θα έχουν ένα ελαφρύ χρώμα, βάλτε τα σε ένα πιατάκι.

Βράζετε τα σπαράγγια για 3-4 λεπτά μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμα. Μετά βάλτε τα σε ένα μπολ με κρύο νερό, στραγγίστε και τυλίξτε τα με μια πετσέτα μέχρι να στεγνώσουν καλά. Μαγειρέψτε τα μπιζέλια για 3 λεπτά μέσα στο βραστό νερό από τα σπαράγγια και στη συνέχεια στραγγίστε και βάλτε τα κάτω από το κρύο νερό της βρύσης. Στη συνέχεια κόψτε τα κολοκυθάκια διαγώνια και περίπου 0.5 εκ. παχιά.

Ζεστάνετε ένα ταψί μέχρι να είναι πολύ καυτό. Αλείψτε τα φρέσκα σπαράγγια και τα κολοκυθάκια με το λάδι και μαγειρέψτε τα σε παρτίδες μέχρι να πάρουν ένα σκούρο καφέ χρώμα Κόψτε τα σπαράγγια ώστε να έχουν μήκος περίπου 5 εκ.

Ανακατέψτε τα σπαράγγια, το κολοκυθάκι, τα μπιζέλια, τη φέτα, τη ρόκα και το ξύσμα λεμονιού. Γαρνίρετε με μαύρο πιπέρι και με σουσάμι και σερβίρετε!

Πηγή: www.bbcgoodfood.com


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post