Ανοιξιάτικη σαλάτα με σπαράγγια
Υλικά
- 1 μπουκέτο σπαράγγια, κομμένα σε μικρά κομμάτια
- ½ κούπα αρακά
- 1 κούπα ρόκα
- 1 κούπα βαλεριάνα
- 1 κούπα σπανάκι
- 3 ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
- ½ αβοκάντο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 αγγούρι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- ¼ κούπα, φυστίκια αιγίνης
Για το dressing
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Μια χούφτα φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- χυμό και ξύσμα από ένα λάιμ
- 2 κ.σ. βιολογικό ελαιόλαδο
- ανθός αλατιού
Εκτέλεση
Βράζουμε τα σπαράγγια για περίπου 1 λεπτό και τα στραγγίζουμε αμέσως και αφού στεγνώσουν τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ με τον αρακά. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας, εκτός των φυστικιών.
Σε ένα μικρό μπολ, μεταφέρουμε όλα τα υλικά του dressing ανακατεύουμε πολύ καλά και περιχύνουμε την σαλάτα μας.
Γαρνίρουμε με τα φυστίκια αιγίνης και σερβίρουμε.
*extra tip: μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη τριμμένη φέτα
Leave a comment