Σαλάτα με ρόκα, αυγά και ψητά σπαράγγια
Προτιμήστε μεσαία σπαράγγια αντί για πολύ λεπτά καθώς τα πολύ λεπτά θα στεγνώσουν γρήγορα στο ψήσιμο. Ένα μαλακά βρασμένο αυγό θα προσθέσει πρωτεϊνη και πλούσια γεύση ενώ ο κρόκος θα απλωθεί παντού στη σαλάτα. Το ελληνικό γιαούρτι έχει μια πιο γεμάτη γεύση από το γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και θα συνδυαστεί τέλεια με το dressing λεμονιού. Συνοδέψετε αυτή τη σαλάτα με ψωμί, κατσικίσιο τυρί και μαύρο πιπέρι.
Υλικά
- 4 μεγάλα αυγά με το τσόφλι
- ¾ κ.γ. ανθός αλατιού, χωρισμένος
- ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι, χωρισμένο
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 340 γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα
- ¼ κούπας ελληνικών γιαούρτι με πλήρη λιπαρά
- 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. νερό
- 140 γρ. baby ρόκα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το γρκιλ.
Βάλτε νερό σε μια μικρή κατσαρόλα για να βράσει. Προσεκτικά προσθέστε τα αυγά. Μαγειρέψτε για 8 λεπτά. Τοποθετείστε τα αυγά σε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Αφήστε τα να σταθούν για 2 λεπτά. Ξεφλουδίστε τα και κόψτε τα σε τέταρτα. Πασπαλίστε με ¼ κ.γ. αλάτι και 1/8 κ.γ. πιπέρι.
Ενώστε το λάδι, ¼ κ.γ. αλάτι, 1/5 κ.γ. πιπέρι και τα σπαράγγια σε ένα ταψί. Απλώστε τα σε μια μονή στρώση. Ψήστε στο γκριλ για 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Αφαιρέστε τα σπαράγγια από το ταψί και κόψτε σε κομμάτια 4 - 5 εκ.
Ενώστε το υπόλοιπο ¼ κ.γ. αλάτι, το υπόλοιπο 1/8 κ.γ. πιπέρι, το γιαούρτι, τον χυμό και 1 κ.σ. νερό σε ένα μεσαίο μπολ. Ανακατέψτε. Προσθέστε την ρόκα και ανακατέψτε ξανά. Τοποθετείστε τη ρόκα στην πιατέλα. Γαρνίρετε με το μείγμα σπαραγγιών και τα αυγά.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment