Μπουκιές κουνουπιδιού στο φούρνο

Υλικά

  • 1 κουνουπίδι
  • 1 κούπα αλεύρι αμυγδάλου
  • ½ κούπα αμυγδαλέλαιο
  • 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. Worcestershire σος
  • 2 κ.σ. σόγια σος

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC.

Κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια, σαν μπουκιές.

Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, το γάλα, το σκόρδο και την πάπρικα και τα ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε μέσα το κουνουπίδι και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν από το μείγμα.

Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τοποθετούμε το κουνουπίδι και ψήνουμε για περίπου 25΄, μέχρι να πάρει χρώμα.

Όσο ψήνεται το κουνουπίδι, σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε την Worcestershire σος και τη σόγια σος.

Μόλις είναι έτοιμο το κουνουπίδι, βγάζουμε από το φούρνο και όπως είναι στο ταψί, προσθέτουμε τη σος από το μπολ και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.

Ξαναψήνουμε για περίπου 10’, μέχρι να ξεροψηθούν.

Σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι και απολαμβάνουμε!


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post