Μπουκιές κουνουπιδιού στο φούρνο
Υλικά
- 1 κουνουπίδι
- 1 κούπα αλεύρι αμυγδάλου
- ½ κούπα αμυγδαλέλαιο
- 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. Worcestershire σος
- 2 κ.σ. σόγια σος
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC.
Κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια, σαν μπουκιές.
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, το γάλα, το σκόρδο και την πάπρικα και τα ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε μέσα το κουνουπίδι και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν από το μείγμα.
Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τοποθετούμε το κουνουπίδι και ψήνουμε για περίπου 25΄, μέχρι να πάρει χρώμα.
Όσο ψήνεται το κουνουπίδι, σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε την Worcestershire σος και τη σόγια σος.
Μόλις είναι έτοιμο το κουνουπίδι, βγάζουμε από το φούρνο και όπως είναι στο ταψί, προσθέτουμε τη σος από το μπολ και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.
Ξαναψήνουμε για περίπου 10’, μέχρι να ξεροψηθούν.
Σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι και απολαμβάνουμε!
Leave a comment