Σαλάτα με καπνιστό σολομό και τραγανά ρεβίθια
Να σας χορτάσει. Αυτό το πιάτο με ρεβίθια και καπνιστό σολομό θα σας εκπλήξει!
Υλικά
- 2 ½ κούπες ρεβίθια, βρασμένα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 110 γρ. baby φύλλα σαλάτας
- Στυμμένος χυμός λεμονιού
- 100 γρ. ραπανάκια, σε λεπτές φέτες
- ½ αγγούρι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε ροδέλες
- 150 γρ. πικάντικος καπνιστός σολομός
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
Μέθοδος
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C βαθμούς. Ανακατέψτε τα ρεβίθια με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και τοποθετείστε τα σε ένα ταψί. Ψήστε για 20 λεπτά μέχρι να είναι τραγανά. Ανακατέψτε μια φορά κατά τη διάρκεια.
Ανακατέψτε τη σαλάτα με στυμμένο λεμόνι και ελαιόλαδο. Γαρνίρετε με τα ραπανάκια, τα αγγούρια, τον σολομό και τα τραγανά ρεβίθια.
Σε ένα μικρό μπολ ενώστε 3 κ.σ. ελαιόλαδο, μουστάρδα και χυμό λεμονιού. Περιχύστε πάνω από τη σαλάτα και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment