Κρεμώδες ντιπ από φέτα και γιαούρτι
Υλικά
- 1 κούπα γιαούρτι χωρίς λιπαρά
- ¾ κούπας τριμμένη φέτα
- 50 γραμμάρια κρέμα τυρί με χαμηλά λιπαρά
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 1 – ½ κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο σπανάκι
- 1 κ.γ. άνιθος
- 1/8 κ.γ. πιπέρι
- Φρέσκα λαχανικά ή φέτες ψωμιού
Εκτέλεση
Εφαρμόστε ένα φίλτρο καφέ σε ένα μπολ. Τοποθετήστε το γιαούρτι πάνω σε αυτό και αφήστε το στο ψυγείο για δύο ώρες ή μέχρι το γιαούρτι να έχει γίνει πιο σκληρό και να μοιάζει με κρέμα.
Στη συνέχεια, αφαιρέστε το γιαούρτι από το μπολ και πετάξτε το υγρό που έχει μείνει. Προσθέστε τη φέτα, την κρέμα τυριού και το σκόρδο. Καλύψτε και ανακατέψτε μέχρι να είναι όλα λεία.
Στη συνέχεια μεταφέρετέ το σε ένα μικρό μπολ. Ρίξτε μέσα στο σπανάκι, τον άνηθο και το πιπέρι. Καλύψτε καλά και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει!
Σερβίρετε με λαχανικά ή ψωμί και απολαύστε!
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com
Leave a comment