Δροσερή μεσογειακή σαλάτα καρπουζιού
Τα τρία βασικά της συστατικά είναι το καρπούζι, το αγγουράκι και η φέτα. Εδώ έχουμε προσθέσει και δυόσμο, βασιλικό και βινεγκρέτ μελιού.
Ένα υπέροχο καλοκαιρινό πιάτο!
Για τη βινεγκρέτ μελιού
- 2 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. χυμό lime
- 1 με 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Μια πρέζα ανθό αλατιού
Για τη σαλάτα καρπουζιού
- ½ ξεφλουδισμένο καρπούζι κομμένο σε κύβους
- 1 αγγουράκι κομμένο σε κύβους
- 15 φρέσκα φύλλα δυόσμου
- 15 φρέσκα φύλλα βασιλικού
- ½ κούπα τριμμένη φέτα (προσθέστε την ποσότητα της αρεσκείας σας)
Οδηγίες
Σε ένα μικρό μπολ, βάλτε μαζί με το μέλι, το χυμό lime, το ελαιόλαδο και την πρέζα αλάτι.
Σε ένα μεγάλο bowl ή μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος, βάλτε το καρπούζι, το αγγούρι και τα φρέσκα βότανα.
Γαρνίρετε το καρπούζι με τη βινεγκρέτ μελιού και ανακατέψτε ελαφριά. Τέλος, προσθέστε τη φέτα και σερβίρετε!
Καλή απόλαυση!
Πηγή: www.themediterraneandish.com
Leave a comment