Ζεστό dip με αγκινάρα και σπανάκι

Υλικά

  • 200 γρ. σπανάκι, κατεψυγμένο
  • 450 γρ. καρδιές αγκινάρας (κονσέρβα)
  • 1 πακέτο τυρί κρέμα
  • 70 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη)
  • 100 γρ. μοτσαρέλα (τριμμένη)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού βασιλικός, αποξηραμένος
  • ανθός αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

 Στραγγίζουμε το σπανάκι και τις αγκινάρες καλά.

Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα, το σκόρδο (ψιλοκομμένο), το βασιλικό, αλάτι πιπέρι.

Ψιλοκόβουμε τις αγκινάρες. Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε ελαφρά το σπανάκι και τις αγκινάρες.

Τα μεταφέρουμε στο πρώτο μπολ και ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε ένα μικρό ταψί. Ρίχνουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα.

Ψήνουμε για 25΄, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

 

Πηγή: CookMagazineGr


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post