arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

ΣΑΛΑΤΕΣ+ΟΡΕΚΤΙΚΑ

Ζεστό dip με αγκινάρα και σπανάκι

Ζεστό dip με αγκινάρα και σπανάκι

ΣΑΛΑΤΕΣ+ΟΡΕΚΤΙΚΑ

Ζεστό dip με αγκινάρα και σπανάκι

Ζεστό dip με αγκινάρα και σπανάκι

Υλικά

  • 200 γρ. σπανάκι, κατεψυγμένο
  • 450 γρ. καρδιές αγκινάρας (κονσέρβα)
  • 1 πακέτο τυρί κρέμα
  • 70 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη)
  • 100 γρ. μοτσαρέλα (τριμμένη)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού βασιλικός, αποξηραμένος
  • ανθός αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

 Στραγγίζουμε το σπανάκι και τις αγκινάρες καλά.

Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα, το σκόρδο (ψιλοκομμένο), το βασιλικό, αλάτι πιπέρι.

Ψιλοκόβουμε τις αγκινάρες. Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε ελαφρά το σπανάκι και τις αγκινάρες.

Τα μεταφέρουμε στο πρώτο μπολ και ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε ένα μικρό ταψί. Ρίχνουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα.

Ψήνουμε για 25΄, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

 

Πηγή: CookMagazineGr

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.