Ζεστό dip με αγκινάρα και σπανάκι
Υλικά
- 200 γρ. σπανάκι, κατεψυγμένο
- 450 γρ. καρδιές αγκινάρας (κονσέρβα)
- 1 πακέτο τυρί κρέμα
- 70 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη)
- 100 γρ. μοτσαρέλα (τριμμένη)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 κουτ. γλυκού βασιλικός, αποξηραμένος
- ανθός αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Στραγγίζουμε το σπανάκι και τις αγκινάρες καλά.
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα, το σκόρδο (ψιλοκομμένο), το βασιλικό, αλάτι πιπέρι.
Ψιλοκόβουμε τις αγκινάρες. Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε ελαφρά το σπανάκι και τις αγκινάρες.
Τα μεταφέρουμε στο πρώτο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε ένα μικρό ταψί. Ρίχνουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα.
Ψήνουμε για 25΄, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Πηγή: CookMagazineGr
Leave a comment