Μεσογειακό ορεκτικό με ελληνικό γιαούρτι, πίτα και φέτα

Δεν περιλαμβάνει πολύ γιαούρτι και στηρίζεται στο ελληνικό γιαούρτι το οποίο αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών στοιχείων (διαβάστε εδώ τα οφέλη του). Η πίτα περιλαμβάνει λίγα λιπαρά και ενισχύει τον οργανισμό με πρωτεϊνες. Προτιμήστε πίτες ολικής άλεσης.

Υλικά:

  • 2 στρογγυλές μεσαίες πίτες
  • 2 κ.σ. τυρί φέτα τριμμένο
  • 4 κ.σ. ελληνικό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος δυόσμος
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Μέθοδος

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Στη συνέχεια, παίρνετε ένα μεσαίο μπολ και λιώνετε μέσα την φέτα και το γιαούρτι μέχρι να έχει μια κρεμώδη υφή. Προσθέστε το δυόσμο και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά.

Παίρνετε το μείγμα και το απλώνετε σε κάθε πίτα. Μετά, βάζετε την πίτα στο φούρνο και ψήνετε για 10 λεπτά ή μέχρι να δείτε πως οι πίτες παίρνουν ένα χρυσό – καφέ χρώμα.

Τέλος, βγάζετε την πίτα από το φούρνο, κόβετε σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρετε!

Καλή απόλαυση.

 

Πηγή: https://www.olivetomato.com


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post