Πέστο με αμύγδαλα
Ένα πιάτο να συνοδεύει το μεσημεριανό σας γεύμα και τις συγκεντρώσεις με φίλους. Τα ψητά αμύγδαλα θα δώσουν βαθιά γεύση στο πέστο και θα αντικαταστήσουν τα κουκουνάρια της παραδοσιακής συνταγής.
Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε κάσιους ή καρύδια. Μπορείτε να δοκιμάσετε και κάποιες αποξηραμένες ντομάτες ή αγκινάρες για περισσότερη γεύση.
Υλικά
- 125 γρ. αμύγδαλα
- 60 γρ. βασιλικό, μαζί με τα κοτσάνια
- 1 σκελίδα σκόρδου, ξεφλουδισμένη
- Χυμός από ½ λεμονιού
- 125 ml έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- Πρέζα ανθό αλατιού
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180c, στη λειτουργία αέρα.
Τοποθετείστε τα αμύγδαλα και το σκόρδο σε ένα ταψί και ψήστε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Μόλις τα μαγειρέψετε, αφήστε τα να κρυώσουν λίγο.
Στη συνέχεια, απλά τοποθετείστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακατέψτε προσθέτοντας λίγο νερό.
Το πέστο είναι καλύτερα να καταναλωθεί φρέσκο, αλλά μπορείτε να το φυλάξετε για λίγες ημέρες (λιγότερο από εβδομάδα) στο ψυγείο.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment