Χειμερινή πράσινη σαλάτα με ρόδι & κουμκουάτ
Τα προσθέτουμε στο τρίο των πράσινων λαχανικών για το έντονο πορτοκαλί χρώμα τους και για την πικρή γεύση τους. Οι σπόροι ροδιού και τα φιστίκια φέρνουν ένα υπέροχο φινίρισμα στην εικόνα της σαλάτας.
Υλικά (12 πιάτα):
- 6 κ.σ. χυμό ροδιού
- ½ κ.γ. φλούδα πορτοκαλιού
- 1½ κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
- 1½ κ.σ. άμυλο αραβοσίτου
- ⅛ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ¼ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 ραδίκιο μικρού μεγέθους κομμένο σε μικρά κομματάκια
- 5 κούπες baby λαχανικών, όπως ρόκα, kale ή ρόκα
- 1 κούπα σπόροι ροδιού ή μούρα
- ½ κούπα κουμκουάτ, ψιλοκομμένο, ή κομματάκια πορτοκαλιού
- ¼ κούπα ψημένα καρύδια
- ¼ κούπα ψημένα φιστίκια
Μέθοδος:
Συνδυάστε χυμό ροδιού, χυμό πορτοκαλιού, άμυλο καλαμποκιού και σκόνη σκόρδου σε μια μικρή κατσαρόλα και χτυπήστε καλά.
Ζεστάνετε σε μεσαία προς υψηλή ένταση μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βράζει, να ροδίζει και να γίνεται πιο διαυγές για περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από την εστία και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 20 λεπτά.
Ανακατέψτε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Τοποθετήστε όλα τα λαχανικά σε ένα σκεύος. Ρίξτε πάνω από τα λαχανικά, το ρόδι (ή μούρα), το κουμκουάτ (ή πορτοκάλια) και το dressing. Τέλος μπορείτε να εμπλουτίσετε τη σαλάτα με φιστίκια και καρύδια.
Recipe: http://www.eatingwell.com/
Leave a comment