Χειμερινή σαλάτα με kale και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών
Η βινεγκρέτ εσπεριδοειδών προσθέτει μοναδική γεύση στα γεύματά σας.
Υλικά
- 1 ματσάκι kale
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 κούπα πράσινο λάχανο, τριμμένο
- ½ κούπα ωμά παντζάρια, τριμμένα
- ¼ κούπα πράσινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ¼ κούπα μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 πορτοκάλι
- ½ κούπα σπόροι ροδιού
- 1 κ.σ. ξύδι από μήλο
- Ανθός αλατιού για τη γεύση
- Μαύρο πιπέρι για τη γεύση
Μέθοδος
Πλύνετε, στεγνώστε και αφαιρέστε τα κεντρικά κοτσάνια από το kale. Τρίψτε το καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε το kale με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. χυμό λεμονιού και μια πρέζα αλάτι. Ανακατέψτε με τα χέρια σας για 1-2 λεπτά ή μέχρι το kale να έχει ένα λαμπερό πράσινο χρώμα.
Προσθέστε το λάχανο, τα παντζάρια, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια προσθέστε το πορτοκάλι και τους σπόρους ροδιού.
Σε ένα μικρό μπολ ενώστε μαζί το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το ξύδι μήλου και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Μετά περιχύστε το dressing πάνω από τη σαλάτα.
Συνταγή: https://withfoodandlove.com/
Leave a comment