Χειμερινή πράσινη σαλάτα με ρόδι & κουμκουάτ

Οι σπόροι του ροδιού μαζί με φιστίκια δίνουν ένα κοσμηματοειδές φινίρισμα.

Υλικά

  • 6 κ.σ. χυμό ροδιού
  • ½ κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 ½ κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 ½ κ.γ. κορνφλάουρ 
  • ⅛ κ.γ. ανθό αλατιού
  • ¼ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κεφαλές αντίδιο, ψιλοκομμένο και χωρισμένπ
  • 1 μικρού μεγέθους ραδίκι, ψιλοκομμένο
  • 5 κούπες baby πικρών χόρτων, όπως kale ή και ρόκα
  • 1 κούπα ρόδι ή βατόμουρα
  • ½ κούπα κουμκουάτ, ψιλοκομμένα, ή κομματάκια πορτοκαλιού
  • ¼ κούπα ψημένα καρύδια
  • ¼ κούπα ψημένοι κολοκυθόσποροι ή φιστίκια

Μέθοδος

Ρίξτε χυμό ροδιού, ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού, κορνφλάουρ και ανθό αλατιού σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Θερμαίνετε σε μέση - υψηλή θερμοκρασία, ανακατεύετε ανά τακτά διαστήματα, έως ότου το μείγμα αρχίσει να βράζει, να σκουραίνει και να γίνεται πιο διαφανές, για περίπου 5 λεπτά. Βγάλτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια ανακατέψτε με λάδι.

Τοποθετήστε τα λαχανικά (αντίδιο, ραδίκι και τα baby λαχανικά) σε μια πιατέλα. Ρίξτε από πάνω τους σπόρους ροδιού (ή τα βατόμουρα) και τα κουμκουάτ (ή πορτοκάλι) μαζί με το dressing. Τέλος προσθέστε τα καρύδια και τους κολοκυθόσπορους (ή τα φιστίκια).

Πηγή: http://www.eatingwell.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post