Σαλάτα με ντομάτα, καρπούζι και ελαιόλαδο

Οι ντομάτες και το καρπούζι ενώνονται τέλεια με το αλάτι και τα μπαχαρικά και φτάνουν στην απόλυτη γεύση τους. Πριν τα φτιάξετε, σιγουρευτείτε ότι οι ντομάτες και το καρπούζι βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.

Υλικά

  • ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι, θρυμματισμένο
  • 1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου, θρυμματισμένους
  • ½ κ.γ. σπόρους κύμινου
  • ½ κ.γ. σκόνη κουρκουμά
  • ¼ μεγάλου καρπουζιού, καθαρισμένο
  • 2 μεσαίες ντομάτες, κομμένες σε κομμάτια 2 εκ.
  • 225 γρ. τυρί φέτα, κομμένα σε 2 εκ.
  • Ανθός αλατιού

 

Εκτέλεση

Ζεστάνετε ελαιόλαδο, πιπέρι, σπόρους κόλιανδρου, σπόρους κύμινου και κουρκουμά σε μια μικρή κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά, για περίπου 3 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο.

Τοποθετείστε το καρπούζι, τη ντομάτα και τη φέτα σε μια πιατέλα. Περιχύστε το λάδι από πάνω και γαρνίρετε με αλάτι.

Πηγή: https://www.bonappetit.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post