Σαλάτα με καρπούζι, φέτα και δυόσμο
Υλικά (4 – 6 μερίδες)
- 1,3 κιλά Καρπούζι, χωρίς κουκούτσια
- 1 κ.σ. χυμός από 1 λεμόνι, + 4 λωρίδες ξύσμα λεμονιού
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, + έξτρα για το τέλος
- ¼ κούπας φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 113 γρ. φύλα ρόκας
- Ανθό αλατιού και φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- 110 γρ. τυρί φέτα
Εκτέλεση
Τοποθετείστε τα κομμάτια καρπουζιού σε ένα μεγάλο μπολ. Ψιλοκόψτε το ξύσμα λεμονιού. Προσθέστε χυμό λεμονιού και το μισό ξύσμα στο μπολ με το καρπούζι. Προσθέστε λάδι, δυόσμο και ρόκα και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν. Γαρνίρετε με λίγο αλάτι και πιπέρι.
Μεταφέρετε τη σαλάτα σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ. Τρίψτε από πάνω τη φέτα και προσθέστε το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού. Πασπαλίστε με ελαιόλαδο και λίγο μαύρο πιπέρι.
Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε!
Leave a comment