Σαλάτα με καρπούζι, βότανα και σως γιαουρτιού

Έχει ώριμο καρπούζι σε σχήμα κύβου πάνω σε μια σως γιαουρτιού με βασιλικό και δυόσμο. Επιπλέον, περιέχει αγγούρι, κρεμμύδι και φρέσκα βότανα. Η συνταγή βγάζει 6 – 8 μερίδες σερβιρίσματος.

Υλικά

Για τη σαλάτα καρπουζιού

  • 1,3 κ. ώριμο καρπούζι, χωρίς κουκούτσια κομμένο σε κύβους 2 εκ.
  • 2 μικρά αγγουράκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • ½ κούπας κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 3 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • Μικρή χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού και δυόσμου, για γαρνίρισμα
  • Ανθός αλατιού
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι, για τη γεύση

 

Για τη σως γιαουρτιού με βότανα

  • 1 κούπα ελληνικό γιαούρτι
  • 1/3 κούπας συνδυασμού από βασιλικό και δυόσμου
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
  • Λίγο ανθό αλατιού

 

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ ενώστε φέτες κρεμμυδιού μαζί με ξύδι και ¼ κ.γ. ανθό αλατιού. Ανακατέψτε και αφήστε το στο ψυγείο για να ενωθούν οι γεύσεις μέχρι να ετοιμάσετε την υπόλοιπη σαλάτα.

Για τη σως γιαουρτιού πάρτε ένα μπλέντερ και ενώστε το γιαούρτι, τα φρέσκα βότανα, το λάδι, το μέλι και λίγο αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι τα βότανα να είναι σε λεπτά κομμάτια και η σως να έχει ένα απαλό πράσινο χρώμα.

Βάλτε τη σως σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος και από πάνω βάλτε το καρπούζι και το αγγούρι. Τοποθετείστε το κρεμμύδι από πάνω και περιχύστε τη βινεγκρέτ που έχει μείνει στην κούπα με το κρεμμύδι.

Περιχύστε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και γαρνίρετε με μια γενναία δόση βότανα, αλάτι και πιπέρι. Αν δε θέλετε να σερβίρετε αμέσως, βάλτε τη στο ψυγείο και αφήστε την να κρυώσει. Αυτή η σαλάτα σερβίρετε καλύτερα μετά από 1 – 2 ώρες.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://cookieandkate.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post