arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Σαλάτες

Σαλάτα με καρπούζι, βότανα και σως γιαουρτιού


Αυτή η σαλάτα με καρπούζι είναι γευστική και δροσερή.
Σαλάτα με καρπούζι, βότανα και σως γιαουρτιού

Σαλάτες

Σαλάτα με καρπούζι, βότανα και σως γιαουρτιού


Σαλάτα με καρπούζι, βότανα και σως γιαουρτιού

Έχει ώριμο καρπούζι σε σχήμα κύβου πάνω σε μια σως γιαουρτιού με βασιλικό και δυόσμο. Επιπλέον, περιέχει αγγούρι, κρεμμύδι και φρέσκα βότανα. Η συνταγή βγάζει 6 – 8 μερίδες σερβιρίσματος.

Υλικά

Για τη σαλάτα καρπουζιού

  • 1,3 κ. ώριμο καρπούζι, χωρίς κουκούτσια κομμένο σε κύβους 2 εκ.
  • 2 μικρά αγγουράκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • ½ κούπας κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 3 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • Μικρή χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού και δυόσμου, για γαρνίρισμα
  • Ανθός αλατιού
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι, για τη γεύση

 

Για τη σως γιαουρτιού με βότανα

  • 1 κούπα ελληνικό γιαούρτι
  • 1/3 κούπας συνδυασμού από βασιλικό και δυόσμου
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
  • Λίγο ανθό αλατιού

 

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ ενώστε φέτες κρεμμυδιού μαζί με ξύδι και ¼ κ.γ. ανθό αλατιού. Ανακατέψτε και αφήστε το στο ψυγείο για να ενωθούν οι γεύσεις μέχρι να ετοιμάσετε την υπόλοιπη σαλάτα.

Για τη σως γιαουρτιού πάρτε ένα μπλέντερ και ενώστε το γιαούρτι, τα φρέσκα βότανα, το λάδι, το μέλι και λίγο αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι τα βότανα να είναι σε λεπτά κομμάτια και η σως να έχει ένα απαλό πράσινο χρώμα.

Βάλτε τη σως σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος και από πάνω βάλτε το καρπούζι και το αγγούρι. Τοποθετείστε το κρεμμύδι από πάνω και περιχύστε τη βινεγκρέτ που έχει μείνει στην κούπα με το κρεμμύδι.

Περιχύστε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και γαρνίρετε με μια γενναία δόση βότανα, αλάτι και πιπέρι. Αν δε θέλετε να σερβίρετε αμέσως, βάλτε τη στο ψυγείο και αφήστε την να κρυώσει. Αυτή η σαλάτα σερβίρετε καλύτερα μετά από 1 – 2 ώρες.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://cookieandkate.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.