Vegan σαλάτα Caesar
Περιέχει ένα κρεμώδες dressing, κάπαρη και τραγανά κρουτόν.
Υλικά
- Για το vegan Caesar Dressing (1 κούπα)
- 1 μεσαία σκελίδα σκόρδου
- ½ κούπα ρεβίθια, βρασμένα και στραγγισμένα
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. κίτρινη πάστα miso
- 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 12 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
Για τη σαλάτα
- 1 κούπα κρουτόν
- 1 κεφάλι μαρούλι ή 2 καρδιές μαρουλιού
- 1 ματσάκι kale
- ¼ κούπας κάπαρη, στραγγισμένη
- 1 ώριμο αβοκάντο (προαιρετικά)
- Ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Για τα κρουτόν (προαιρετικά): αν φτιάχνετε σπιτικά κρουτόν, κόψτε το ψωμί σε μπουκίτσες πριν το ψήσετε.
Για το dressing: ξεφλουδίστε και χοντροκόψτε το σκόρδο. Στραγγίστε τα ρεβίθια και κρατήστε ¼ κούπας από το νερό τους για το dressing. Σε ένα μεγάλο μπλέντερ, τοποθετείστε το σκόρδο, τα ρεβίθια, το υγρό, τον χυμό λεμονιού, την light miso paste, την μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τον ανθό αλατιού και το πιπέρι. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες dressing. Αυτή η ποσότητα είναι αρκετή για 1 κούπα. Σερβίρετε άμεσα ή αποθηκεύστε στο ψυγείο. Φέρτε το dressing σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρισμα:
Προετοιμάστε τα φρέσκα υλικά: Ψιλοκόψτε το μαρούλι και το kale. Ψιλοκόψτε το αβοκάντο, αν χρησιμοποιείτε.
Σερβίρισμα: για το σερβίρισμα, τοποθετείστε τα πράσινα λαχανικά σε μπολ σερβιρίσματος και γαρνίρετε με κάπαρη, αβοκάντο, κρουτόν, ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά) και λίγες κ.σ. dressing.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment