Σαλάτα με τόνο, μπρόκολο, ντομάτες και ρεβίθια
Υλικά
- 185 γρ. κεσεδάκι τόνο, σε νερό
- 3 κούπες ρεβίθια, βρασμένα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- 2 κ.σ. κάπαρη
- 150 γρ. ντοματίνια
- Μια μεγάλη χούφτα φρέσκο μαϊντανό
- 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι (προαιρετικά)
- 100 γρ. μπρόκολο
- Φέτες λεμονιού για στύψιμο
- Ανθό αλατιού και πιπέρι
Εκτέλεση
Στραγγίστε τον τόνο και ρίξτε τον σε ένα μπολ με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια στραγγίστε τα ρεβίθια και την κάπαρη και προσθέστε τα στο ίδιο μπολ. Κόψτε τα ντοματίνια στην μέση και βάλτε τα στο μπολ. Ψιλοκόψτε τον μαϊντανό, και τις πιπεριές και προσθέστε και αυτά στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Σε μια κατσαρόλα βράστε νερό. Κόψτε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια και βάλτε τα σε ένα ανθεκτικό μπολάκι. Προσθέστε εκεί το βραστό νερό και αφήστε τα για δύο λεπτά.
Στη συνέχεια, στραγγίστε τα και προσθέστε τα στο μπολ. Ανακατέψτε καλά, ρίξτε αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε με φέτες λεμονιού.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment