Σαλάτα με ντομάτες, φέτα και λευκά φασόλια
Αν έχετε φασόλια στα ράδια σας, τότε είστε στο μισό δρόμο!
Υλικά
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
- 1 κ.γ. κρεμμύδι, πολτοποιημένο
- Ανθό αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- 2 κούπες λευκά φασόλια, βρασμένα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- 2 κούπες ντοματίνια, κομμένα στην μέση
- 110 γρ. τυρί φέτα, τριμμένη (περίπου 1 κούπα)
- ½ κούπας φρέσκα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. φρέσκα φύλλα ρίγανης, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Ενώστε το λάδι, το ξύδι, το κρεμμύδι, μια μεγάλη πρέζα αλάτι και μια γενναιόδωρη δόση πιπεριού σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα φασόλια, τα ντοματίνια, τη φέτα, τον μαϊντανό και τη ρίγανη και ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment