Σαλάτα με γλυκοπατάτες, ρεβίθια, φέτα και dressing από ταχίνι

Περιχύστε πάνω της το dressing με ταχίνι για έξτρα γεύση.

Υλικά (4 μερίδες)

  • 3 γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες, κομμένες σε μπουκίτσες
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, + λίγο για πασπάλισμα
  • ½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, σε φέτες
  • 2 κούπες ρεβίθια, βρασμένα, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • ½ αγγούρι, κομμένο οριζόντια και σε κύβους
  • 20 γρ. φρέσκος μαϊντανός πλατύφυλλος, ψιλοκομμένος
  • 15 γρ. φρέσκος δυόσμος, χοντροκομμένος
  • 15 γρ. φρέσκος άνηθος, χοντροκομμένος
  • 100 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 4 κ.σ. ελληνικό γιαούρτι
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • Ανθό αλατιού και πιπέρι

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 C / 180 αέρα. Τοποθετείστε τις γλυκοπατάτες σε μια στρώση σε ένα μεγάλο ταψί, γαρνίρετε με αλατοπίπερο, πασπαλίστε με ελαιόλαδο και ρίξτε από πάνω ρίγανη. Ανακατέψτε για να τα καλύψετε και ψήστε για 25 λεπτά. Τοποθετείστε το κόκκινο κρεμμύδι σε ένα μπολ μαζί με αλάτι και χυμό από 1 λεμόνι.

Την ίδια ώρα, σε ένα μπολ ενώστε τα ρεβίθια με 1 κ.γ. ελαιόλαδο. Μετά από 25 λεπτά, αφαιρέστε το ταψί από τον φούρνο και σπρώξτε τις γλυκοπατάτες σε μια άκρη. Προσθέστε τα ρεβίθια στο ταψί και ψήστε για 10 λεπτά.

Ανακατέψτε τις γλυκοπατάτες, τα ρεβίθια, τα αγγούρια και τα βότανα σε ένα μεγάλο μπολ, στην συνέχεια προσθέστε την φέτα. Στραγγίστε τα κόκκινα κρεμμύδια και προσθέστε τα και αυτά στην κορυφή.

Σε ένα μπολ, ενώστε το γιαούρτι με το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού, το λάδι και γαρνίρετε με αλατοπίπερο. Σερβίρετε τη σαλάτα με το dressing ανακατεμένο ή στο πλάι.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.deliciousmagazine.co.uk/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post