Σαλάτα με γλυκοπατάτες

 Ένα πιάτο που θα αγαπήσουν πολλοί και είναι εύκολο να αλλάξετε και να προσθέσετε τα υλικά που αγαπάτε και στην παραδοσιακή πατατοσαλάτα.

Υλικά

  • 3 μεγάλες γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • ¾ κ.γ. ανθό αλατιού, χωρισμένο
  • ¼ κ.γ. φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. ξύδι μηλίτη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα με ολόκληρους σπόρους
  • 2 κούπες χοντροκομμένη ρόκα

 

Μέθοδος

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Ενώνετε τις γλυκοπατάτες, 2 κ.σ. λάδι, ½ κ.γ. ανθό αλατιού και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Χωρίζετε τις γλυκοπατάτες σε δυο ταψιά. Ψήστε καθώς ανακατεύετε, μέχρι οι πατάτες να έχουν μαλακώσει και έχουν αρχίσει να ροδίζου, για 20 – 25 λεπτά. Αφήστε τις να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Την ίδια ώρα ενώστε το ξύδι, την μουστάρδα, τα 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το ¼ κ.γ. αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε εκεί τις γλυκοπατάτες και την ρόκα. Ανακατέψτε καλά.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: http://www.eatingwell.com/


1 comment


  • Στελλα

    Υπεροχες συνταγες ναντια μου τις εχω λατρεψει ηδη και τις ακολουθω ηδη❤🔝💯💎💕👌👏


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post