salad ·
Γλυκό καλαμπόκι και σαλάτα με ρόκα
Έχει απλά υλικά και προσφέρει μοναδική γεύση.
Υλικά
- 55 – 85 γρ. baby ρόκα
- 4 καλαμπόκια, περίπου 3 κούπες
- 1 κόκκινη πιπεριά κέρατο, σε κύβους
- ½ κόκκινο κρεμμύδι, σε κύβους
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 – 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, προαιρετικά
- Ανθός αλατιού & πιπέρι, για τη γεύση
Εκτέλεση
Προετοιμάστε το καλαμπόκι: αφαιρέστε τους σπόρους από το καλαμπόκι. Προετοιμάστε την πιπεριά κέρατο και το κρεμμύδι.
Ένωση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέματος τοποθετείστε τη ρόκα, το καλαμπόκι, την πιπεριά και το κρεμμύδι. Προσθέστε χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρισμα: Απολαύστε αμέσως ή αφήστε τη σαλάτα στο ψυγείο για 10 λεπτά για να ενωθούν τα υλικά και να έχει ακόμα περισσότερη γεύση!
Καλή απόλαυση!
Leave a comment