Super σαλάτα με μαύρο ρύζι
Υλικά
- 400 γρ. μαύρο ρύζι, βρασμένο, ξεπλυμένο και στραγγισμένο
- 200 γρ. νεροκάρδαμο
- 250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στην μέση
- 5 κρεμμύδια, λεπτά κομμένα σε φέτες
- 200 γρ. ρόδι
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 3 κ.σ. ταχίνι
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- Ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
- 1 κ.σ. βιολογικό μέλι ελάτου
- Λίγο ελαιόλαδο και λίγους ανάμεικτους καρπούς, για το σερβίρισμα
- Ανθό αλατιού και πιπέρι
Μέθοδος
Σε ένα μπολ ενώστε το μαύρο ρύζι ολικής, το νεροκάρδαμο, τα ντοματίνια, τα κρεμμύδια και το ρόδι.
Ξεφλουδίστε ένα αβοκάντο και αφαιρέστε το κουκούτσι. Στη συνέχεια, προσθέστε το στο μπλέντερ μαζί με το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό από ½ λεμόνι, το μέλι και 75 ml νερό. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ανακατέψτε τη σαλάτα με το ξύσμα και το χυμό από ½ λεμόνι, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και σερβίρετε με ένα μείγμα από καρπούς και το dressing από αβοκάντο.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment