Καλοκαιρινή σαλάτα με αγγούρι
Ταιριάζει τέλεια με το αγαπημένο σας ψάρι ή με τα ψητά λαχανικά.
Υλικά
- ¼ κούπας μηλόξυδο
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. βιολογικό μέλι ελάτου
- 1 κ.γ. ανθό αλατιού, + έξτρα αν χρειαστεί
- Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 4 μεσαία αγγούρια
- 2 κ.σ. φρέσκα σχοινόπρασα, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Τοποθετείστε το ξύδι, το λάδι, το μέλι, το αλάτι και λίγο πιπέρι σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να ενώσετε. Στη συνέχεια κόψτε τα αγγούρια σε μέθοδο σταυρού. Τοποθετείστε τα σε ένα μπολ και προσθέστε το σχοινόπρασο. Ανακατέψτε καλά.
Καλύψτε και βάλτε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή για όλο το βράδυ ώστε να ενωθούν οι γεύσεις. Δοκιμάστε και αλατοπιπερώστε, αν χρειάζεται, πριν το σερβίρισμα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment