Σαλάτα με σπανάκι, κατσικίσιο τυρί και παντζάρια
Το dressing καλύπτει υπέροχα τα πράσινα λαχανικά.
Υλικά:
- 560 γρ. φρέσκα παντζάρια
- 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικου
- 1 ½ κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- 1 – ½ κ.γ. μουστάρδα Dijon
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- ¼ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 5 κούπες φρέσκο baby σπανάκι
- 55 γρ. κατσικίσιο τυρί, τριμμένο
- ½ κούπα καρύδια, ψιλοκομμένα και ψημένα
Εκτέλεση
Τρίψτε τα παντζάρια και κόψτε τις άκρες τους. Τοποθετείστε τα σε μια κατσαρόλα και καλύψτε με νερό. Βράστε και χαμηλώστε τη θερμοκρασία. Καλύψτε και σιγοβράστε μέχρι να είναι τρυφερά για 30 -60 λεπτά. Αφαιρέστε τα από το νερό και αφήστε τα να κρυώσουν. Ξεφλουδίστε τα παντζάρια και κόψτε τα σε κομμάτια 2,5 εκ.
Σε ένα μικρό μπολ ενώστε το ξύδι, το μέλι, την μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε σιγά σιγά το λάδι μέχρι να ενωθούν.
Τοποθετείστε το σπανάκι σε ένα μπολ. Περιχύστε με το dressing και ανακατέψτε. Γαρνίρετε με παντζάρια, κατσικίσιο τυρί και καρύδια. Αν θέλετε, προσθέστε λίγο παραπάνω πιπέρι.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/
Leave a comment