Σαλάτα με σπανάκι, κινόα και φράουλες
Υλικά
- 2 κούπες νερό
- 1 κούπα κινόα, καθαρισμένη
- 6 κούπες φρέσκο σπανάκι
- 2 κούπες φρέσκιες φράουλες, σε φέτες
- ½ κούπα ψιλοκομμένα καρύδια, ψημένα
- ½ κούπα βινεγκρέτ κόκκινου κρασιού
- ¼ κούπα τυρί Παρμεζάνα, τριμμένο
- ¼ κ.γ. φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράστε το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέστε την κινόα. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε με το καπάκι, για 12 – 15 λεπτά ή μέχρι να έχει απορροφηθεί όλο το νερό. Αφαιρέστε από το μάτι και ανακατέψτε με ένα πιρούνι. Αφήστε την κινόα να κρυώσει ελάχιστα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ενώστε το σπανάκι, τις φράουλες, τα καρύδια και την κινόα. Περιχύστε από πάνω την βινεγκρέτ και ανακατέψτε καλά. Γαρνίρετε με το τυρί και το πιπέρι.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/
Leave a comment