Σαλάτα με σπανάκι, πεκάν και βινεγκρέτ βαλσάμικου
Τα καπνιστά πεκάν και η κρεμώδης βινεγκρέτ βαλσάμικου, θα δώσουν υπέροχη γεύση σε αυτό το πράσινο λαχανικό.
Υλικά
- 2 σκληρά βραστά αυγά
- ½ κούπας ολόκληρα πεκάν
- 1 κ.σ. σόγια σως
- 1 ½ κ.σ. βιολογικό μέλι ελάτου
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 2 πρέζες ανθό αλατιού
- 1 βινεκγρέτ βαλσάμικου
- 6 κούπες baby σπανάκι ή κανονικό σπανάκι, ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι
- ½ κούπας τυρί φέτα, τριμμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βράστε τα αυγά, αν χρησιμοποιείστε. Ψιλοκόψτε τα σε μέγεθος μπουκιάς.
Προσθέστε τα πεκάν, τη σόγια σως, το μέλι και την καπνιστή πάπρικα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία φωτιά. Όταν αρχίσει να κάνει φουσκάλες, χαμηλώστε τη θερμοκρασία. Σιγοβράστε για 6 – 8 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Στο τέλος, στο σημείο που το περισσότερο υγρό έχει απορροφηθεί, βάλτε μέσα τα πεκάν και συνεχίστε να ανακατεύετε. Αμέσως αφαιρέστε από τη φωτιά και μεταφέρετε σε μια λαδόκολλα σε μια μονή στρώση. Πασπαλίστε με 2 πρέζες ανθό αλατιού και αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου, για περίπου 5 λεπτά.
Φτιάξτε τη βινεγκρέτ βαλσάμικου. Στη συνέχεια, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι.
Τοποθετείστε το σπανάκι σε πιάτα ή σε μπολ. Γαρνίρετε με αυγά, καπνιστά πεκάν, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τυρί φέτα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment