Σαλάτα με σπανάκι, κατσικίσιο τυρί και παντζάρια
Έχει γεύση Χριστουγέννων αλλά είναι κατάλληλη για όλο τον χρόνο. Η βινεγκρέτ, καλύπτει υπέροχα τα πράσινα λαχανικά.
Υλικά
- 450 – 550 γρ. φρέσκα παντζάρια
- 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 1 – ½ κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- 1 – ½ κ.γ. μουστάρδα Dijon
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 5 κούπες φρέσκο baby σπανάκι
- 55 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί, τριμμένο
- ½ κούπα καρύδια, ψιλοκομμένα και ψημένα
Εκτέλεση
Τρίψτε τα παντζάρια και κόψτε τις κορυφές του κατά 2,5 εκ. Τοποθετείστε σε ένα ταψί και καλύψτε με νερό. Βράστε τα παντζάρια. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία, καλύψτε και σιγοβράστε μέχρι να είναι τρυφερά, για 30 – 60 λεπτά. Αφαιρέστε από το νερό και αφήστε τα να κρυώσουν. Ξεφλουδίστε τα παντζάρια και κόψτε τα σε κομμάτια 2,5 εκ.
Σε ένα μικρό μπολ ενώστε τη βινεγκρέτ, το μέλι, την μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Τοποθετείστε το σπανάκι σε ένα μπολ. Πασπαλίστε με dressing και καλύψτε. Γαρνίρετε με τα παντζάρια, το τυρί και τα καρύδια. Αν θέλετε, πασπαλίστε λίγο επιπλέον πιπέρι.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment