salad ·
Πικάντικη σαλάτα με ρεβίθια και αγγούρι
Υλικά
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κούπες ρεβίθια, βρασμένα
- 1 ½ κ.γ. σουμάκι
- ¼ κ.γ. σκόνη κύμινο
- ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- Ανθός αλατιού
- 1 ½ κούπες αγγούρι, ψιλοκομμένο
- 1 ½ κούπες ντοματίνια, σε φέτες
- ¼ κούπας λευκό κρεμμύδι, σε φέτες
- ¼ κούπας κόλιανδρο
- Χυμός λεμονιού (για σερβίρισμα)
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο (για σερβίρισμα)
- Σουμάκι, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ζεστάνετε λίγο νερό σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέστε τα ρεβίθια, το σουμάκι και το κύμινο. Ανακατέψτε καλά, καλύπτοντας τα ρεβίθια με τα μπαχαρικά. Προσθέστε ξύσμα και χυμό λεμονιού και αλάτι. Τα ρεβίθια πρέπει να έχουν ροδίσει αλλά να μην είναι πολύ τραγανά.
Ενώστε τα αγγούρια, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο σε ένα μπολ. Προσθέστε τα στα ρεβίθια και ανακατέψτε μέχρι η σαλάτα σας να έχει ενωθεί καλά. Σερβίρετε με έξτρα χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και σουμάκι.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment