Πικάντικη σαλάτα με ρεβίθια και αγγούρι
Υλικά
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κούπες ρεβίθια, βρασμένα
- 1 ½ κ.γ. σουμάκι
- ¼ κ.γ. σκόνη κύμινου
- ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- Ανθός αλατιού (για τη γεύση)
- 1 ½ κούπες αγγούρι, ψιλοκομμένο
- 1 ½ κούπες ντομάτες
- ¼ κούπας λευκό κρεμμύδι, σε φέτες
- ¼ κούπας κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- Χυμός λεμονιού (για το σερβίρισμα)
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- Σουμάκι, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βάλτε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία. Προσθέστε ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρεβίθια, σουμάκι και κύμινο. Ανακατέψτε καλά καλύπτοντας τα ρεβίθια με τα μπαχαρικά. Μαγειρέψτε για λίγο μέχρι να είναι ζεστά και έχουν αρχίσει να ροδίζουν. Προσθέστε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι.
Τα ρεβίθια θα πρέπει να είναι ροδισμένα αλλά όχι πολύ τραγανά.
Ενώστε με τα αγγούρια, τις ντομάτες, το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο σε ένα μπολ. Προσθέσετε τα ζεστά ρεβίθια και ανακατέψτε μέχρι η σαλάτα να είναι καλά ενωμένη. Σερβίρετε με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και σουμάκι.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment