Πικάντικη σαλάτα με αβοκάντο και ροδάκινο
Υλικά
- 3 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά τσίλι, σε λεπτές φέτες
- Ανθός αλατιού και φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 3 ώριμα αλλά σκληρά ροδάκινα, σε φέτες
- 2 αβοκάντο, χωρίς το κουκούτσι κομμένα σε φέτες
- ½ κούπας φρέσκο δυόσμο, τσακισμένο αν χρειάζεται + έξτρα για γαρνίρισμα
- ¼ κούπας ψητά φιστίκια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Ενώστε μαζί τον χυμό λεμονιού, το λάδι, το μέλι, το κρεμμύδι και την πιπεριά σε ένα μπολ. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε τα ροδάκινα και ανακατέψτε. Αφήστε τα να σταθούν για 15 λεπτά – 1 ώρα.
Πριν το σερβίρισμα, προσθέστε το αβοκάντο και τον δυόσμο και ανακατέψτε. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Στο τέλος προσθέστε τα φιστίκια και τον δυόσμο.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment