Σαλάτα με καπνιστό σολομό και τραγανά ρεβίθια
Αυτή η σαλάτα με καπνιστό σολομό και ρεβίθια το κάνει αυτό με λίγα μόλις απλά συστατικά.
Υλικά
- 2 κούπες ρεβίθια, βρασμένα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 110 gr. πράσινη σαλάτα λαχανικών (+ λίγο λεμόνι)
- ½ αγγούρι, κομμένο σε ροδέλες
- 100 γρ. ραπανάκια, σε λεπτές φέτες
- 150 γρ. καπνιστός σολομός
- Ανθό αλατιού και πιπέρι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 C / 200 C αέρα. Ενώστε τα ρεβίθια με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τοποθετείστε τα σε ένα ταψί. Ψήστε τα για 20 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά, ανακατεύοντας τα κατά τη διάρκεια.
Ανακατέψτε τη σαλάτα πράσινων λαχανικών με λίγο λεμόνι και ελαιόλαδο. Γαρνίρετε με ραπανάκια, αγγούρι, καπνιστό σολομό και τα ρεβίθια.
Σε ένα μικρό μπολ ενώστε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, μουστάρδα και χυμό λεμονιού. Περιχύστε πάνω από τη σαλάτα και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment