«Σπασμένη» σαλάτα με αγγούρι, λεμόνι και κύμινο
Χρειάζονται μόλις 10 λεπτά για να βγάλουν την υγρασία, να κρατήσουν τις γεύσεις και να δημιουργήσουν μια υπέροχη σαλάτα. Σερβίρετε ως ένα υγιεινό συνοδευτικό πιάτο.
Υλικά
- 2 μεγάλα αγγούρια, κομμένα σε κομμάτια
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. σκόνη κύμινο
- ½ κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείστε τα αγγούρια σε ένα ξύλο κοπής και καλύψτε με χαρτί κουζίνας ή μια καθαρή πετσέτα. «Σπάστε» τα με ένα βαρύ δοχείο. Κόψτε τα σε κομμάτια και στραγγίστε τα σε ένα σουρωτήρι. Πασπαλίστε με αλάτι και ανακατέψτε. Αφήστε τα να κάτσουν για 10 λεπτά.
Την ίδια ώρα ενώστε χυμό λεμονιού, λάδι, κύμινο και πιπέρι σε ένα μεσαίο μπολ.
Ξαναστραγγίστε τα αγγούρι. Στεγνώστε τα με μια πετσέτα. Προσθέστε τα στο μπολ με το dressing και ανακατέψτε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment